1/29/2014

290114



Olen saanut kahdet haastesukat! Tuula ja Päivi, iso kiitos teille. Olette mukana hyvässä asiassa!

1/26/2014

260114




Liinu, pieni karvapallo, lähti viikko sitten reissuun vanhempieni luo Itä- Suomeen. Ihmettelette varmaan, miksi. No, koulupäiväni ovat lähitulevaisuudessa maratonin mittaisia, sillä käyn vähän aikaa koulua kauempana. Liinun parasta ajatellen, pääsi tuo pieni murunen väliaikaisesti perheeni luokse. Siellä Liinulla on hyvä olla, eikä päivät ole niin yksinäisiä. Sisarukseni ja vanhempani, jotka kovin rakkaita ovat, pitävät hyvää huolta pallerosta.
Tuon oikein oivan kaverinihan hankin pitkäkarvaisena Chihuahua pentuna, mutta oston jälkeen selvisi, että suvussa on jossain kohti jotain muutakin rotua myyjän alkuperäisistä sanoista huolimatta. Se, että joku ei ole rehellinen, on mielestäni niin perin ikävää, kun itselle rehellisyys on yksi tärkeimmistä asioista ihmisessä. Se sattuu ja vihastuttaa. 
Liinu kasvaa kokoajan, ja on ylättys minkälainen tuosta kaverista tulee. Mamin sydän on sulatettu jo ensikohtaamisessa hellyttävillä silmillä ja karvaturkilla. Ulkonäkö ja rotupuhtaus on toisarvoinen asia minulle, toivon vain että Liinu saisi olla terve ja onnellinen. <3

1/21/2014

210114













Innostuin puikkojen heiluttamisen lisäksi ompelemaan muutaman karkkipussukan eräisiin myyjäisiin myyntiin annettavaksi. Itselleni, tai siis armaille neulontapuikoilleni, tein lankakerän vyötteistä kätevän säilytyspussin. Oikein on kivaa tuo, ja sitä huomaamattaan keräilee talteen kaiken maailman sipsipussit.

Ostin kokeeksi kolme kerää norjalaista villalankaa pikkusukkiin. Ainakin tuntuu olevan mielyttävän pehmoista. Ylempi vihreä sukka tuo mieleen ajatusten takana olevan kevään.

1/20/2014

200114







Onko teillä jollain sellanen tapa, että kun rupeette heiluttaan luuttua tai muuten touhuaan, niin laitatte kengät jalkaan! Mulla ja maamolla ainakin on! Ei luista hommat, jos ei oo jotakin tukevaa tassujen alla.  Tänään pistin lenkkarit jalkaan ja yritin vähä touhuta.  No, lopulta meni suurin osa päivästä neuloessa ja ompelupuuhissa. Ei se mittää, ei pidä ottaa liikaa ressiä. Today is a good day. 

1/17/2014

170114





Kutomista, pakkasta, koulua ja pikkuinen Liinupiinu. Siinäpä on asioita, joista on koostunut viimeiset päivät. Puikkoja ja lankaa olen kulettanut mukana ahkerasti, haastesukkia kutonut muutamat. Olettehan tekin jo innostuneet? Toivon, niin. 
Nyt täällä odotellaan mammaa ja tätikultaa saapuvaksi. Viikonlopuksi tulevat vierailemaan. Huomenna juhlitaan armaan ystävän valmistujaisia, joten on tässä ohjelmaa sitten kerrakseen.

Oikein mukavaa viikonloppua kaikille!

1/09/2014

090114

HAASTE

Hei te jokainen siellä ruudun takana. Nyt on asiaa.
Olen miettinyt tovin erästä asiaa, ja nyt kerron sen teille. Haastan teidät kaikki mukaan!




"Pienet sormet, pienet varpaat ja pieni nenänpää. Peiton alla posken nukka, jalassa pieni punainen sukka."

Kaikki alkoi, kun sain syksyllä neulonta innostuksen opittuani tekemään villasukkaan vihdoin kantapään. Neuloin villasukat, toiset, kolmannet. Tein lapaset monenmoiset. Kaikista tumpuista ja sukista jäi lankaa, kerän loput pyörivät siellä täällä. Sitten keksin alkaa tekemään niistä pieniä villasukkia, lipaston laatikkoon. 
No, minut tuntien lipaston laatikossa on vähän muutakin tavaraa, ja aloin miettimään mitä villasukilla voisi tehdä.

Bussipysäkillä koulusta tullessani, pikkuisia villasukkia repussani, kiinnitin huomioni mainokseen: "Lahjoita uudelle lastensairaalalle." Lahjoittasin, jos ois mistä lahjoittaa, ajattelin harmissani.

Kotona sitten mietin pieniä villasukkiani, ja sain mielestäni oivan ajatuksen.

Tehdään yhessä pieniä villasukkia, kerätään ne yhteen ja lahjoitetaan sitten sairaalaan vastasyntyneille. Kaivetaan lankakoppaa, ja neulotaan langanjämistä iloisia villasukkia pienille tuhisijoille tai mennään kauppaan ja valitaan karkkivärinen kerä pikkuisia varpaita varten.

-Tiedän, etteivät villasukat pelasta yhdenkään vastasyntyneen henkeä, minulla ei ole varaa lahjoittaa rahaa tässä elämäntilanteessa, mutta ainakin voin neuloa sukkia pienten vastasyntyneiden paleleville jaloille.-

En ole vielä ottanut yhteyttä mihinkään sairaalaan, otan vastaan idoita, minne sairaalaan sukat voisimme sitten lahjoittaa. Ajattelin, että sukkien lukumäärästä riippuen sukat toimittaisin osastolle kotiin lähtijöille jaettaviksi, sekä osastolla pidettäviksi. Osastoajatuksia olisivat sekä synnyttäneiden- , että vastasyntyneiden tehovalvonnan osastot.


Villasukkien malli on vapaa, kaikenlaiset villasukat ovat tervetulleita. On hyväkin, että sukkia on monia erilaisia, erikokoisia ja erivärisiä. Se pitäisi huolehtia, ettei valmiissa sukissa ole minkään kotieläimen karvaa tai voimakkaita tuoksuja. 

Koska tämä on haaste ja niin sanottu projekti, pitää olla myös jonkinmoinen aikaraja. Ajattelisin, että kokeillaan alkuun niin että lahjoittaisin villasukat maaliskuun alussa, näin ollen villasukkapostit pitäisi olla minulla helmikuun loppuun mennessä

Toivon, että teistä mahdollisimman moni innostuisi tästä! Olisi liikuttavaa, jos villasukkia tulisi minulle monesta kolkasta, ympäri maata. Yksikin sukkapari, jonka jaksat ja haluat neuloa, on tärkeä!

Jakakaa tätä vapaasti ja linkittäkää omaan blogiinne tai facebookkiin. 

Osoite tiedot, johon voi sukkia lähettää, saat laittamalla sähköpostia osoitteeseen momentsinlife.eliisa@gmail.com


1/07/2014

070114




Hei te jokainen siellä, en ole unohtanut teitä, olen vaan ollu hyvin kiireinen marjatta! Siis meidän arkihan on nykyisin sitä, että ensin mami on menossa päivän siellätäällä ja sitten kun pääsen kotiin pidän seuraa koissulle. Ihan oikeesti, illat pitkät röhnötän lattialla ja heitän lelua Liinulle. Okei, tuo oli aika karkeesti sanottu, tunnustan.
Välillä mietin blogin jättämistä lomalle, mutta toisaalta toivon, että jaksatte vaan odottaa että taas ryhdistäydyn. Miten on kuomat?

Uusi vuosikin on alkanut, iloa ja lämpöä tähän vuoteen!